Abonamente și Abonamente
Abonamente și Abonamente

Înainte, conceptul de abonament era doar unul. Acela de telefonie fixă. Și una destul de necesară.

În ziua de azi, avem confortul de și situația optimă de a avea acces la multe servicii, atât online cât și fizice. Calitatea vieții e una crescută considerabil.

Asta a fost pe partea pozitivă, și acum... hate-ul 🙂

Băi, 10 euro la orice abonament, WTF! Nu prea înțeleg cum sunt prețurile calculate, dar e o linie fină între dorință și putere financiară. Sunt anumite servicii, spun eu, foarte utile și la un cost decent, în zona lui 10 euro. Spre exemplu, Netflix, puțin peste 10E, dar ai un catalog imens de filme, unul actualizat constant. Din punctul meu de vedere, merită. Spotify, puțin sub 10E, depinde din ce țară cumperi, se adaptează la economia țării (kudos Spotify). Dar ai acces nu doar la multă muzică, dar foarte multă comunitate, și aici mă refer la un munte de playlist-uri, găsești ce vrei "Happy Friday" "Shitty Monday", le găsești pe toate. Nu mai zic că are și podcasts <3 Iarăși, pentru mine, "se" merită! Și mai sunt câteva în raza asta.

Dar e un trend acum, orice mică aplicație care face abia un mic serviciu, bam, cere 10E pe lună. WTF? Am luat câteva aplicații cu sunete de natură pentru somn, atât, copy/paste la niște mp3-uri într-o aplicație și gata, 10E/lună. Developerii cred că peste tot e San Francisco...

Să spunem că nu face multe o aplicație de genul, dar îi găsești un mic rost, o să te rupă cu promovare agresivă să iei varianta full.

Nu-mi place să dau exemple clare cu nume în articolele mele, așa că o aplicație de video streaming, s-a gândit să facă un abonament care n-are nici un sens, la 10E desigur. Am pentru muzică, am pentru media, nu mai vreau încă unul că ajung să dau sute de euro doar pe niște aplicații de mobil și TV [-_-] Așa că la ei ai 2 variante, plătești sau FREE cu reclame. Sunt ok cu reclame și să ofer suport aplicației prin asta, dar nu când primești n reclame constant. Mai țineți minte? Au început cu o singură reclamă la câteva video-uri, apoi la fiecare video, apoi câteva pe video, apoi reclame cuplate una după alta, băăăi!

Un scurt P.S. și pentru aplicațiile care cer enorm de mult fără nici un sens, sute de euro anual, pentru ce? Pentru a calcula nutriția zilnică cu listă de ingrediente, sau pentru o aplicație de sunete pentru somn :)) sau pentru niște video-uri de workout. Off.

Cutie time

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *