Adevăratele discounturi din magazine
Adevăratele discounturi din magazine

Nu e o noutate faptul că atunci când vezi un preț la discount, sunt mari șanse ca acel discount să nu fie real. Asta e o practică veche care se întâmpla și pe vremuri, dar acum e o nesimțire curată, mai ales în magazinele online.

Ca o paranteză, îmi aduc aminte că pe vremuri, la companiile aeriene, era o practică foarte dubioasă. Și anume, schimbau (umflau) prețurile pentru fiecare user în parte. Spre exemplu, dacă un utilizator intra pe site, verifica prețul (deci arăta interes), imediat îi creștea prețul 'doar' pentru acel utilizator, folosind cookies din calculator pentru a urmări astfel de date. In-cre-di-bil! Soluția era, evident, să încerce de pe un alt browser și vedea prețul anterior. Madre mia...

Bun, revenim, că mai mult am o pică cu magazinele online, care învârt prețurile într-una și au software destul de inteligent și complex în spate pentru asta. Înțeleg ideea de a arăta un discount pentru a crea un incentive real pentru a motiva userul pe bună dreptate. Dar alta e când arăți un preț vechi fals. Acel preț vechi este, in păcate, legal. Pentru că se învârt în jurul unor gâuri în legislație pentru a le afișa.

Spre exemplu, pentru a afișa legal un preț vechi care nu e fapt unul real, procedează în 2 feluri:

  • Umflă prețul cu o zi înainte, apoi îl arată înapoi pe cel original cu prețul "vechi" tăiat. Da, prețul vechi a existat, dar e unul real? Nu.
  • Folosesc prețul "de la producător".

Logic, orice produs nou scos pe piață, mai ales dacă au ceva tehnologie patentată, o companie poate pune orice preț vrea. Da, un televizor 4K de 42 inchi cât era acum 10 ani? 2000E, acum e 500E. Nu poți pune 2000e tăiat, fwck.

Legea trebuie să forțeze prețuri reale care consideră valoarea scăzută în timp, prețuri recent schimbate.

Așa că aveți mare grijă când mai cumpărați online, folosiți site-uri de comparații prețuri pentru a vedea dacă reducerea e reală, cum ar fi www.price.ro www.shopmania.ro www.compari.ro sau pur și simplu căutând pe Google numele prodului urmat de "preț" și vor apărea acele site-uri

Ia un urecheat 😀

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *