Cât de sănătoase sunt produsele ecologice?
Cât de sănătoase sunt produsele ecologice?

Pe scurt? În general, mai sănătoase :)) Ok. O zi bună.

N-o să intru în oceanul de dezbateri vis-a-vis de ceea ce înseamna BIO vs ECO vs ETC. Doar vorbim despre produsele care au convenții mai naturale, așa că o să mă refer cu ECO la tot, pentru că toată ideea este să fie ceva ecologic.

Bun, problema este că, multe detalii se disipă în spatele unei titulaturi de Eco. Dacă vezi un produs Eco, deja ai siguranța că este un produs mai sănătos. Și nu e greșit, nu ești tu de vină. E foarte normal să-ți inspire o astfel de siguranță. Dar în realitate, nu e chiar așa. Poți considera un produs eco o variantă mai sănătoasă, pentru tine sau pentru mediu. Totuși, e nevoie de cunoștințe mai bune în nutriție, să înțelegi mai într-adevăr ce e bun pentru tine. Spre exemplu, dacă primești cianură eco, nu e mai sănătoasă, nu? Tot otrăvitoare e.

Și care e soluția? Ca de obicei, educația. Trebuie să înțelegi nutriția, de ceea ce ai nevoie. Să înțelegi ce beneficii are un ingredient, să poți alege singur atunci când ai nevoie de o anumită dietă. Asta o poți face ușor schimbându-ți puțin sursa de articole și alt content pe care-l răsfoiești de obicei. Vorbim de domenii culinare, studii, fun facts etc sunt destule.

Apoi după ce înțelegi mai bine ce ai nevoie să bagi la maț 🙂 poți opta să fie un produs eco pentru a te asigura că e mai sănătos pentru tine sau mediu.

Știu ce aștepți...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *