Covid – Nu mai purtați mască nebunilor
Covid – Nu mai purtați mască nebunilor

Șitați că purtarea măștii duce la asfixiere pe termen scurt și pe termen lung la deficit de vitamina Z?

Nu știam cum altfel să încep. Cred că purtatul măștii este destul de controversat, nu? Știu că la rădăcină, factorul principal e iarăși educația. Dar chiar dacă sunt conștientă de acest factor, tot îmi rumeg răbdarea în fiecare zi când văd portul măștii în n feluri, mai puțin unul corect.

Una bună și sinceră e următoarea: Nici eu nu aveam multe cunoștințe legate de viralitate, transmisie și cu, funcționează un vaccin mai exact. Dar uite că odată cu pandemia, am început să mă interesez. Chiar mă bucur că am făcut asta, deoarece am învățat multe.

Nici eu nu aș fi știut că virusul tot se transmite prin măști din material textil. Sunt destule demo-uri online unde poți vedea diferente între o mască chirurgicală și una home made. De altfel, nu aș fi știut că doar respiratul în sine transmite n particule (cale pe care o ia și virusul).

Dacă nu știam toate astea, cred că eram one happy kitten acum. Problema e, că o dată ce înveți lucruri, nu mai poți da în spate. Și te mănâncă de viu atunci când vezi alții care nu procedează corect. Așa cum e co "Care" vs "Pe care", nu te-a deranjat niciodată, până când ai învățat forma corectă. Apoi ești un mic hater și corectezi pe toată lumea, ba mai rău, te zgârâie de fiecare dată când auzi pe cineva pronunțând forma incorect...

Deci portul măștii? Și pe nas și pe gură! Și vaccinează-te! Și apoi du-te și mănâncă o înghețată că meriți 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *