Hai la Shopping, dar în Farmacii!
Hai la Shopping, dar în Farmacii!

Imaginează-ți omul tipic într-un hyper market, cu un coș pe măsură, cum îl umple ușor ușor. Trecând prin fiecare raion, mereu observând produse noi și mai adaugă din ele, chiar pe lângă lista de cumpărături pe care plănuise să le cumpere. Acum imaginează-ți același lucru, dar într-o farmacie. Absurd, nu? Omul care trece prin toate rândurile de medicamente și umple un coș, ușor ușor. "Ia uite, Vitamine A ȘI C în același medicament... 50% discount, bam, adăugat!". Eh, uite că nu e chiar așa absurd, ba chiar, este ceva ce se întâmplă în ziua de astăzi.

Și toată problema asta pornește în mare parte de la reclamele de la TV (și poate de la Radio). Mă uimește cum de punem atâta focus pe detalii mărunte în alte domenii, dar asta zboară așa liber. Fierb de fiecare dată când văd o reclamă cu un medicament. Toate aceste reclame fac ca omul să creadă că soluția o poate găsi singur prin acel medicament.

Aceste reclame sunt super spălătoare de creier, profitând de interesul fiecăruia de a fi sănătos. Din păcate, o mare parte din populație, mai mult vârstnici, ajung să nu se mai ducă la medic și se tratează singur prin produse de la TV. Pentru că și reclamele lor instigă a fi soluția clară pentru o problemă super generală.

"Ești obosit? Ia Magneziu" și gata. Deși acea oboseală poate fi de la atâtea cauze foarte îngrijorătoare. Nu mai zic alea de nas, unde nu au specificat că provoacă dependență după o folosire îndelungată. Abia acum au început să adauge note la sfârșit, dar totul e prea subtil și companiile farma fac tot posibilul să evite orice reglementare și să vândă vândă vândă.

Dacă aveți ocazia să mai educați lumea pe partea asta, faceți-o fără ezitare. Cu familia, cu prietenii, cu cei în vârstă.

Bun, ia un aricel și pleacă d-acilea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *