Interesul divin al medicilor
Interesul divin al medicilor

De câte ori ai fost la medic și deși nici nu ai început să explici bine situația, deja începea să scrie tratamentul? Ai spune că e un super medic cu un al 6-lea simț. Dar de fapt e lipsa de interes.

Sunt multe cauze pentru un astfel de comportament, și ce-i drept, nu ține doar de medic. E un cumul care și în mod indirect, determină medicul la un astfel de comportament. Dar uite că totuși, sunt destui care după zeci de ani de muncă încă sunt prietenoși cu energie, răbdare și explicații pe îndelete.

Mai rar plec de la un consult cu cunoștințe noi, trebuie să le scot cu patentul și asta cu multe oftări și priviri iritate. Cum e vorba aia "Dă-i unui om un pește și va mânca o zi. Învață-l să pescuiască și va mânca tot restul vieții" - Mă rog, e tradusă, dar e undeva printre acele rânduri.

Recent am fost la reumatologie și doar așa de control, mi s-a spus să fac câteva radiografii în mai multe zone ale corpului, la încheieturi. Puțin sceptică la faptul că mă expun la raze doar pentru un control de bază, întreb totuși, nu sunt alternative la aceste radiografii? Suprinzător, îmi spune că da, sigur, aș putea face ecografii la fel de bine, ba chiar s-ar vedea și mai bine și scap și de raze. Ce...? Am întrebat imediat de ce nu mi s-a recomandat inițial asta. Cică e mai ieftină radiografia. Hai mă....HAI MĂ!

Ok, înțeleg că e o problemă sensibilă, dar nu decide pentru pacient dacă este o problemă financiară sau nu. Nu mă dă afară banii din casă, dar prefer să dau 100-200 lei și să nu mă mai radiez. Jeeez!

Și tot așa. Mă întreb dacă e așa și-n țări vecine puțin mai civilizate.

Tot ce vă pot recomanda, rămâneți sănătoși. Faceți mișcare, mâncați sănătos, educați-vă în toate cele pentru a duce un stil de viață mult mai sănătos. Că de ajungem la mâna unora, vai de noi.

Cutie time

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *