Minimul de calitate al produselor
Minimul de calitate al produselor

În general, cam în oricare market în care intri, vei găsi fel și fel de prețuri. Cu siguranță, anumite market-uri au prețuri mai mari sau mai mici, chiar la aceleași produse. Dar nu despre asta discutăm, deși asta o să fie în propriul ei articol la un moment dat.

Acum mai mult vreau să vorbesc de raza mare de prețuri care există pentru aceleași tipuri de produse. Spre exemplu, găsești ciocolată la 1 leu dar și la 30 lei. Are sens, sunt destui factor ce impactează prețul, în mare parte ne gândim la calitate, dar nu ăsta e factorul principal. În fine, fie cum o fi și ce crezi tu că reprezintă prețul, important e că e un preț pentru toată lumea.

Însă am o mare problemă cu asta. Anume, trebuie totuși să fie un minim de standard când vorbim de produse care sunt pe partea joasă a prețului. Sincer, nu poți ambala orice care să fie mai ieftin, pentru că omul, la nevoie, va fi influențat de preț și va cumpăra.

De multe ori, din păcate, aceste prețuri foarte joase înseamnă produse cu ingrediente slabe și nesănătoase. N-ar trebui să existe ideea, "dacă nu ai ce, orice e bun". Am văzut fel și fel de produse care cu siguranță sunt cumpărate în masă mare. Parizer de 1 GK la 2 lei. Vrei 10 crenvuști la 1.8 lei. Ciocolată normală la 100g la 1.5 lei. Nici nu vreți să știți ce ingrediente conțin, ca să nu mai zic câte sunt la număr. Dar în mare, carnea nu are carne și ciocolate nu prea are cacao și unt de cacao...

Este strigător la cer și mă doar sufletul să știu că sunt multe persoane care la nevoie, cumpără. De ce cumpără? Nu doar din lipsa de bani, ci și în baza pe care o au în sistem și în societatea noastră. Dacă e pe raft, e bun. Și majoritatea companiilor sunt dispuse să profite de asta. Off.

Voi ce părere aveți? Sunt singură în asta? Eu cred că ar trebui să fie un minim de standard, chiar dacă asta ar mai ridica, în teorie, foarte puțin prețul. Poate și economia ar trebui să compenseze pentru această mică creștere. Cert e, avem nevoie de standarde mai ridicate.

It's time...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *